Gezondheid

4 Handige tips tegen een vitamine D tekort

vitamine D tekort voorkomen

Vitamine D tekort? Zo voorkom en verminder je de klachten

Wanneer je een tekort aan vitamine D hebt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk aanvullen. Er zijn verschillende manieren waarop je kan zorgen voor een gezonde dosis vitamine D tijdens de donkere wintermaanden.

1. Vitamine van de zon

De gemakkelijkste oplossing is natuurlijk vaker naar buiten gaan. Een vitamine D tekort ontstaat vaak in de winter omdat mensen dan hele dagen binnen zitten en zich buiten van top tot teen inpakken met dikke kleding.

Je lichaam kan niet zelf vitamine D aanmaken maar heeft daarvoor zonlicht nodig. Ga daarom ook in de winter iedere dag even naar buiten en zorg dat je huid wordt blootgesteld aan daglicht. De zon hoeft echt niet fel te schijnen om je lichaam vitamine D aan te laten maken. Ook op een bewolkte dag komt er genoeg zonlicht op je huid om vitamine D aan te maken.

Voor mensen met een donkerdere huid is de winterzon helaas niet fel genoeg om de zonnestralen tot in de diepste huidlagen door te laten dringen. De melanine in de huid houdt de zonnestralen tegen waardoor er geen tot weinig vitamine D wordt aangemaakt. Heb je veel pigment in je huid dan zal je één van de volgende oplossingen moeten gebruiken om je vitamine D op niveau te houden.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected