Lifestyle

5 eenvoudige stappen om je paniekaanval te stoppen

paniekaanval stoppen tips

We worden allemaal wel eens nerveus of angstig. Maar het kan zijn dat je te maken krijgt met een paniekaanval. Dit is een intense aanval van angst en spanning en kan behoorlijk heftig zijn. Het is belangrijk om tools en trucs te kennen om je geest op dat moment tot rust te brengen en te voorkomen dat de angst uit de hand loopt. Hier vind je 5 stappen om je te helpen te kalmeren en een paniekaanval op tijd te stoppen.

Stap 1 – Noem 5 dingen die je ziet

paniekaanval stoppen

Tijdens een paniekaanval gebeurt er van alles in je lichaam, zowel mentaal als fysiek. Je hart kan sneller gaan kloppen, net als je ademhaling, je kan gaan zweten of duizelig worden. Als je je op deze fysieke veranderingen gaan focussen kan een paniekaanval juist erger worden. Kijk daarom rustig om je heen. Wat zie je? Neem even de tijd en noem zo specifiek mogelijk 5 dingen die je ziet.

Stap 2 – Noem 4 dingen die je kunt aanraken

angstaanval stoppen

Noem vervolgens 4 dingen die je kan aanraken zonder van je plek te komen. Raak ze nog niet aan maar bekijk rustig de structuur en beeld je in hoe ze zouden voelen. Zijn ze ruw, glad, koud of warm?

De volgende stappen lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected