Gezondheid Lifestyle

5 Tips van mensen die nooit ziek zijn

tips van mensen die nooit ziek zijn

Hoe komt het dat er mensen zijn die bijna nooit ziek worden? Je kent er vast wel een paar. Ze hebben echt nooit griep, hoofdpijn of een verkoudheid. Om jaloers op te worden.

Wat doen deze mensen dat ze nooit ziek zijn? Erfelijkheid en een sterk immuunsysteem spelen uiteraard een rol, maar ze doen er daadwerkelijk ook iets voor. Want een gezond lichaam en een goede weerstand heb je voor een groot deel ook zelf in de hand. Hieronder vind je 5 super simpele tips van mensen die nooit ziek zijn:

1. Ontspan

tips nooit ziek

Eén van de grootste boosdoeners als het op je gezondheid aan komt is stress. Een beetje stress is trouwens niet erg, maar langdurige of hevige stress is een probleem. Het stresshormoon dat dan vrijkomt onderdrukt je immuunsysteem en maakt je dus vatbaar voor bijvoorbeeld griep. Probeer daarom voldoende te ontspannen. Ga lekker wandelen in de natuur, mediteer, sport, lees een boek en lach. Want lachen is gezond omdat het gelukshormoon je stress verlaagt.

2. Slapen is belangrijk

Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich. Slapen is dan ook dé manier om gezond te blijven. Probeer elke nacht tussen de 6 en 8 uur te slapen. Een goed uitgerust lijf kan zich ook beter weren tegen ziekteverwekkers. Je weerstand is namelijk een stuk sterker als je genoeg slaapt.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected