Gezondheid Lifestyle

5 Tips van mensen die nooit ziek zijn

3. Let op je voeding

Alles wat je eet heeft invloed op je gezondheid. Door te kiezen voor gezonde voeding en voldoende water kan je een wereld van verschil maken. En dit betekend niet dat je nooit meer mag snacken of snoepen. Het gaat allemaal om de balans en voldoende afwisseling. Zorg in ieder geval voor voldoende vezels, vitamines en antioxidanten. Deze laatste werken ontstekingsremmend en geven je weerstand een boost.  

Verder lezen: 7 voedingsmiddelen waar super veel antioxidanten in zitten

4. Beweeg!

tips nooit ziek

Als je stilzit ga je roesten. Ooit deze uitspraak gehoord? Het is wel echt waar. Want een lichaam wat teveel stilzit is minder gezond dan een lijf dat geregeld beweegt. Beweging is goed je gezondheid omdat het allerlei processen in je lichaam stimuleert. Denk aan je spijsvertering, doorbloeding en weerstand. Probeer elke dag een uur te bewegen, het liefst natuurlijk buiten. Het maakt niet uit of dit een wandeling is, een fietstocht of een intensieve krachttraining in de sportschool.

Verder lezen: 7 Signalen dat je teveel stil zit en meer moet bewegen

5 Handen wassen!

Je kan een hele hoop narigheid voorkomen door geregeld je handen te wassen. Virussen die bijvoorbeeld griep en verkoudheid overbrengen kunnen via je handen in je lichaam terecht komen. Het gevolg is een snotneus, keelontsteking of misschien wel buikgriep! Was daarom altijd je handen als je thuis komt en voor het eten.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tips of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected