Fitness

5 Vieze dingen die je kan oplopen in de sportschool

Nope, nope, nope, nope. Dit wil je eigenlijk helemaal niet weten. Je bent je er altijd wel van bewust dat de sportschool niet de meest hygiënische plek op aarde is. Maar dat je DIT er allemaal kan oplopen verwacht je ook weer niet.

De sportschool is een plek waar veel mensen komen. Er wordt gezweet, gespuugd, gekrabd, geniest en ga zo maar door. Hierdoor is het een broeinest van bacteriën en virussen. Helaas wast niet iedereen zijn handen na een toiletbezoek en wordt sportschoolapparatuur niet altijd grondig schoongemaakt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er grofweg 360 keer meer bacteriën op apparatuur in de sportschool zit, dan op het gemiddelde toilet. Ja, allemaal niet zo fris als er over nadenkt. Hieronder volgend de 5 meest in de sportschool opgelopen kwaaltjes.

1. Voetschimmel

Schimmels leven het liefst op warme vochtige plekken en zijn zeer gemakkelijk over te dragen. De douche of sauna in de sportschool is daarom een populaire verblijfplaats van schimmels. Voetschimmel komt het meeste voor. Je merkt dat je dit hebt door witte schilferige huid tussen je tenen of op je voetzool. Een gemakkelijke manier om het risico op besmetting te verkleinen is altijd slippers in de douche en sauna te dragen.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek wat je nog meer kan oplopen in de sportschool:

error: Content is protected