Gezondheid

6 Redenen waarom je ’s ochtends geen trek hebt

’s ochtends geen trek

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je lichaam de hele dag door beter functioneert. Maar wat als je s ochtends geen trek hebt en een ontbijt niet bepaald hoog op de wensen lijst staat? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ’s ochtends geen hap door je keel krijgt. Hoewel dit vaak geen probleem is zijn sommige redenen belangrijk om even op te letten want er kan meer aan de hand zijn.

1. Je eet ’s avonds laat

Als je ’s avonds een grote maaltijd hebt gegeten of nog veel hebt gesnackt is het geen verrassing dat je de volgende ochtend niet veel trek hebt. Tijdens je slaap is je lichaam vooral bezig met herstel en minder met vertering. Vooral eiwitrijk en vet voedsel kan hierdoor lang in je spijsverteringssysteem blijven hangen.

Als je structureel laat op de avond of grote porties eet gaat je lichaam hieraan wennen en wordt het ontbijt overslaan een gewoonte. Als je op je gewicht wil letten en je herkent dit patroon is het een idee om ’s avonds minder of eerder te eten zodat je ’s ochtends toch dat ontbijtje wil. Zo voorkom je die snack attack in de avond en het gevaar van binge eating.

2. Je hormoonbalans is anders

’s Nachts maakt je lichaam andere hormonen aan dan overdag. Dit is volkomen natuurlijk en super handig want je lichaam weet dankzij deze hormonen wat het nodig heeft. Zo wordt je ’s avonds moe door een hormoon en ’s ochtends wakker. En zo krijg je ook trek door een hormoon en weet je dat je vol zit. Iedereen heeft een andere hormoonhuishouding en dit kan verklaren waarom jij ’s ochtends minder trek hebt dan een ander. Niks om je zorgen over te maken, pas als je plotselinge of extreme veranderingen merkt is het slim dit even bij je huisarts te melden.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected