Huis en Tuin

7 Onverwachte dingen waar je koffiedik voor kan gebruiken

koffiedik gebruiken

Wist jij dat je zóveel met koffiedik kan?

Heel veel mensen kunnen de dag alleen doorkomen met een paar goede koppen koffie. Ons land is een van de grootste koffie drinkers ter wereld. Jaarlijks tankt een Nederlander gemiddeld 150 liter koffie weg! En na het zetten van al deze koppen koffie blijft er een enorme hoeveelheid koffiedik/koffieprut achter. Wist je dat dit spul enorm nuttig is? Weggooien is zonde, daarom vind je hier 7 tips waar je koffiedik voor kan gebruiken.

1. Koffiedik gebruiken als meststof

Koffiedik maakt een geweldige meststof. Er zitten in de gebruikte koffiebonen nog genoeg voedingsstoffen waar je bloemen en planten enorm blij van worden. Het bevat bijvoorbeeld stikstof, fosfor en kalium. Daarnaast zijn wormen dol op koffiedik. Pas wel op dat je niet te vaak je planten bemest met koffie want dat heeft een averechts effect. Koffiedik heeft daarnaast als prettig voordeel dat het veel aangenamer ruikt dan dierlijke- of kunstmeststof.

2. Gezichtsmasker maken van koffie

Het is de cafeïne in koffie die wakker en alert maakt. Maar deze cafeïne is ook heel goed voor je huid. Zelfs als je een pot koffie hebt gezet zit er in het koffiedik nog genoeg cafeïne om je huid een stevige boost te geven. Meng het koffiedik met 2 eetlepels kokosolie en een eetlepel honing en je hebt een voedend gezichtsmasker. Je kan hier natuurlijk ook heel goed gebruikte koffiepads voor gebruiken. De cafeïne helpt tegen donkere kringen onder de ogen en geeft je huid nieuwe energie.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected