Gezondheid

Yes! 8 gezondheidsvoordelen van pure chocolade (of toch niet?)

chocolade gezond

Is pure chocolade nu wel of niet gezond?

De ene keer hoor je dat chocolade slecht voor je is, de andere keer zegt weer een health guru dat het juist heel gezond is. Wat is nu waar? Wij zien door de bomen het bos niet meer en laten daarom de wetenschap even aan het woord:

Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn: gezonde chocolade. Dit is natuurlijk hetzelfde als gezond bier, een gratis hypotheek of vetvrije boter. Een gratis wijze les van ons: Wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn.. dan is het in de meeste gevallen ook niet waar.

Net als alle soorten chocolade is pure chocolade rijk aan verzadigd vet en suiker. Dit zijn twee stoffen waarvan onomstotelijk vast staat dat ze slecht zijn voor je gezondheid. Maar als we alleen kijken naar de goede stoffen in pure chocolade kunnen de volgende 7 gezondheidsvoordelen worden opgesomd.

1. Hart- en bloedvaten

Pure chocolade is rijk aan een groot scala van antioxidanten. Een bepaalde soort antioxidanten zijn de flavonoïden. Deze zorgen voor een goede doorbloeding en kunnen zorgen voor een goede verhouding tussen goed en slecht cholesterol.

Helaas zit in 100 gram pure chocolade (70-85% cacao) 24.6 gram verzadigd vet. Dit vet is dé boosdoener bij hartinfacten en aderverkalking..

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected