Gezondheid Huis en Tuin

9 dingen die we veel vaker moeten schoonmaken (zeker nu)

Zeker in tijden van griep is het belangrijk je leefomgeving goed schoon te houden. Schadelijke virussen en bacteriën kunnen tot wel 24 uur op bepaalde oppervlakken overleven. Houd jezelf en je familie daarom gezond door geregeld het huis goed schoon te maken.  

Maar zelfs de beste schoonmakers onder ons vergeten nog wel eens bepaalde dingen in huis schoon te maken. We staan er simpelweg niet bij stil hoe vies deze dingen kunnen worden. Daarom hebben wij een lijstje van 9 dingen opgesteld die het vaakst over het hoofd worden gezien en tot de smerigste dingen in een huishouden behoren. Lees snel verder en pak de schoonmaakmiddelen er ook maar gelijk bij:

schoonmaken griep

1. Telefoon schoonmaken

De meeste mensen weten inmiddels dat ze geregeld hun telefoon moeten schoonmaken. Dat ding zit de hele dag aan je handen geplakt, gaat vaak ook nog mee naar de wc, en beland aan het einde van de dag gezellig bij je in bed. Best een smerig idee als je erover na denkt.

Gebruikt voor het schoonmaken een doekje wat geen krassen achterlaat en een spray die speciaal voor beeldschermen is gemaakt, zoals deze. Spray niet rechtstreeks op je telefoon, maar eerst op het doekje. Je kunt je telefoon ook reinigen met een brillendoekje. Je telefoon desinfecteren met desinfecterende gel voor je handen heeft geen zin en de alcohol kan je beeldscherm beschadigen. Niet doen dus!

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected