Fitness Gezondheid

9 manieren om je stofwisseling te versnellen

Ben je wel eens jaloers op die vrienden die alles lijken te kunnen eten zonder aan te komen? Deze geluksvogels hebben dit onder andere te danken aan hun snelle stofwisseling of metabolisme.

Mensen met een snelle stofwisseling hebben over het algemeen een gezonder gewicht. Ze verbranden nu eenmaal hun calorieën in een hoger tempo. Natuurlijk moet je gezond blijven eten en voldoende bewegen om je lichaam gezond te houden. Maar deze 9 tips om je stofwisseling te versnellen zijn een lekkere bonus:

1. Vaker eten

voedsel hoge bloeddruk verlagen

Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar vaker eten is goed voor je stofwisseling en dus voor je lijn. Let er natuurlijk wel op dat je niet meer eet op een dag dan normaal. Maar kleinere porties en probeer elke 2 uur iets te eten. Zo houd je de motor van je verbranding draaiende en versnel je je stofwisseling.

2. Ontbijt elke dag

stofwisseling versnellen

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit heb je waarschijnlijk al tig keer gehoord, maar het is ook echt waar. Wanneer je ’s ochtends eet start je je verbrandingsmotor op en daar heb je de hele dag profijt van. Laat die stofwisseling maar lekker draaien!

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected