Gezondheid

Ontdek de 9 beste snacks voor gezonde hersenen

4. Blauwe bessen

Voeding gezonde hersenen

Deze superfood wordt beschouwd als een van de beste bessen om te snacken. Ze zitten prop vol antioxidanten en beschermen zo je hersenen tegen vroegtijdige veroudering en celschade.

5. Groene thee

Ook in groene thee vinden we antioxidanten. Daarnaast krijg je door het drinken van thee natuurlijk ook water binnen. Door voldoende water te drinken zorg je ervoor dat je niet uitdroogt en dat je hersenen gezond blijven functioneren.

6. Pure chocola

In pure (rauwe) chocolade zit de stof fenylethylamine. Dit stofje zit ook in je hersenen en is medeverantwoordelijk voor je humeur. Je snakt niet voor niets naar een reep chocolade als je verdrietig of sip bent. Let wel op met te veel suiker, want dat is niet gezond voor de hersenen.

7. Koffie

Van cafeïne wordt je extra alert en scherp. Je hersenen kunnen zo meer informatie verwerken en je geheugen werkt iets beter. Dit effect is wel van korte duur. Er zijn momenteel zelfs studies die aantonen dan het drinken van 3 a 4 kopjes koffie op een dag de kans op Alzheimer verkleinen. Het is nog niet duidelijk of dit door de cafeïne of andere stofjes in de koffie komt.

8. Groene bladgroente

In groene groente zit heel veel goeds, ook voor je hersenen. Bijvoorbeeld antioxidanten, foliumzuur, magnesium en vitamine B. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan gezonde hersenen. Heb je wel eens boerenkoolchips gemaakt in de oven? Aanrader!

9. Eieren

Voeding gezonde hersenen

Eieren zijn rijk aan choline en lecithine, twee voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de hersenen. Deze stoffen helpen bij het ontwikkelen van de hersenen en hersenfuncties, het transporteren van goede vetten door je lichaam en het verbeteren van je geheugen en leervermogen. Dit maakt een gekookt eitje tot een gezonde snack voor je hersenen.

Bron: Voedingscentrum, Hersenstichting

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tips of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected