Gezondheid

Alle voordelen van visolie op een rij

voordelen visolie capsules

Bijna iedereen weet inmiddels wel dat af en toe een vette vis eten heel gezond is. Dit komt door de goede vetten, de Omega-3 die in vis zit en deze visolie heeft enorm veel voordelen. Voor iedereen die geen of niet genoeg vis eet zijn er capsules, tabletten of pillen met visolie verkrijgbaar.

Ben je vegetarisch, veganistisch of wil je geen vis eten, ook niet in de vorm van een visolie capsule? Dan zijn capsules van algenolie echt iets voor jou. Zo kan iedereen gebruik maken van de voordelen van visolie. Overigens raden wij met het oog op duurzaamheid en overbevissing iedereen aan om te kiezen voor deze plantaardige variant.

Super handig die algenolie en visolie capsules, want zo krijg je in een klap voldoende Omega 3-vetzuren binnen. Maar waarom is dit zo gezond? Hieronder vind je alle voordelen van visolie op een rij.

1. Minder kans op hart- en vaatziekten

visolie voordelen

Het belangrijkste voordeel van visolie is dat het bijdraagt aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat als je een keer in de week vis eet de kans op hart en vaatziekten zoals een hartaanval, beroerte of hartinfarct, verkleint.

2. Verlaag je cholesterol

Een te hoog cholesterol is gevaarlijk en kan vervelende gevolgen voor je gezondheid hebben. Omega 3-vetzuren zorgen voor een normaal vetgehalte in je bloed. De goede vetten neutraliseren de ongezonde vetten en brengen zo het cholesterol gehalte in balans.

3. Verlaag je bloeddruk

zorgverzekering kiezen

Wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk is dit erg vervelend. Het vergroot namelijk de kans op aller aandoeningen waaronder hart- en vaatziekten. De omega 3-vetzuren in visolie verlaagt de bovendruk bij mensen met een te hoge bloeddruk die geen medicijnen gebruiken.

4. Gezonde hersenen

visolie voordelen

In vette vis, visolie en algenolie zitten de stoffen EPA en DHA. Er lijkt een verband te zijn tussen een tekort aan deze stoffen en geheugenverlies, concentratiestoornissen, stemmingswisselingen en depressie. Een van de vele voordelen van visolie is dus dat het goed is voor je hersenen.

5. Goed voor je ogen

visolie voordelen

En niet alleen je hersenen hebben baar bij een gezonde dosis visolie, ook je ogen blijven dankzij de omega 3-vetzuren in topconditie. Het voorkomt droge ogen, ondersteund het gezichtsvermogen en belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van baby’s. Moeder-to-be worden daarom aangeraden extra op te letten of ze tijdens de zwangerschap wel voldoende omega-3 binnen krijgen.

6. Een sterk afweersysteem

griep voorkomen

Omega-3-vetzuren zijn goed voor je afweersysteem en helpen om ontstekingen te remmen. De vetzuren geven je immuunsysteem niet alleen een boost, ook zorgen ze ervoor dat het sterk blijft . Zo ben je beter beschermd tegen griep, verkoudheid en andere narigheid.

Bron: Voedingscentrum, Wikipedia, NHS

error: Content is protected