Gezondheid

Magnesiumtekort? Dit zijn de symptomen en dit kun je eraan doen

magnesium tekort symptomen

Alles wat je moet weten over een magnesium tekort

Magnesium is een enorm belangrijk mineraal voor je lichaam én geest. Het is bijvoorbeeld nodig voor de aanmaak van bot en spieren, het functioneren van je spieren en de werking van je zenuwstelsel. Je lijf kan zelf geen magnesium aanmaken en moet het daarom, net als water en zuurstof, van buitenaf binnen krijgen. Het is daarom belangrijk dat je voedsel eet wat rijk is aan magnesium, anders loop je het risico op een magnesiumtekort.

Magnesiumtekort symptomen:

Wanneer je een tekort hebt aan magnesium merk je dit aan allerlei vage klachten. Dit komt doordat magnesium een belangrijke stof is voor het aansturen van honderden processen in je lijf. Denk maar aan het ritme van je hart, de werking van je spieren en gewrichten, je slaapritme en de aanmaak van energie. Wanneer je lichaam te weinig magnesium binnen krijgt werken deze processen minder goed en kan je de volgende klachten krijgen:

1. Spierkrampen

Voor een goede werking van je spieren heeft je lichaam magnesium nodig. Wanneer je een tekort aan magnesium hebt zal je dit vaak merken door ongecontroleerde spiersamentrekkingen. Dit komt vooral ’s nachts voor.

2. Rusteloze benen

Wanneer je last hebt van rusteloze benen kan dit komen door een magnesiumtekort. Bij rusteloze benen lukt het je niet om je benen stil te houden. Dit geeft een vervelend gevoel, tintelingen of kriebel.

De volgende symptomen van een magnesiumtekort vind je op de volgende pagina.

error: Content is protected