Huis en Tuin

Gek van gezoem? Zo kom je mugvrij de nacht door

Wat helpt tegen muggen? De 7 beste anti muggen tips

Thuis en op vakantie is het belangrijk je te beschermen tegen muggen. Deze insecten zorgen niet alleen voor irritante jeukende bultjes maar kunnen ook gevaarlijke ziekten overdragen. Denk aan malaria, dengue en gele koorts.

Er bestaan enorm veel huis-tuin-en-keuken tips die beweren je te beschermen tegen muggen. De ene website adviseert azijn achter je oren te smeren, een ander zegt dat je schijfjes citroen op je nachtkastje moet leggen en weer een ander zweert bij het eten van een teentje knoflook.

Leuk geprobeerd, maar het enige wat je met die tips op afstand houdt zijn vampieren en je partner. Stink je liever niet een uur in de wind? Dan vind je hieronder 7 (stankvrije) muggenbestrijding tips zodat jij deze zomer rustig kan slapen.

1. DEET muggen spray

Het bekendste middel tegen muggen is DEET. Als er een stof is waar muggen bij uit de buurt willen blijven dan is dit het wel. Hoe hoger de concentratie DEET in een product, hoe langer het je beschermd tegen muggen en andere insecten. Producten met 30% DEET werken ca. 4 uur en 50% DEET biedt 8 uur lang bescherming.

Ben je opzoek naar een goed werkend anti-muggen product? Dan is een spray met 50% DEET een hele goede aankoop. Zo kunnen jij en je gezin rustig slapen en genieten van een mooie zomer. Hier te koop voor een mooi prijsje!

Ben je zwanger? Pas dan op met het gebruik van DEET. Je kan dan beter kiezen voor een natuurlijk anti-muggenmiddel zoals de armbandjes op de volgende pagina:

error: Content is protected