Huishouden

Badkamer schimmel verwijderen? Zo pak je dat aan

schimmel badkamer verwijderen

Sta je net lekker te douchen zie je plotseling iets waar je helemaal niet vrolijk van wordt. Schimmel in de badkamer!

Zitten er van die zwarte vlekken en stipjes op de muur op de voegen tussen de tegels? Dan heb je last van schimmel in de badkamer. Omdat deze schimmel nogal hardnekkig kan zijn delen wij de beste manier om deze zo snel mogelijk uit de badkamer te verwijderen.

Is schimmel in de badkamer slecht voor je gezondheid?

Schimmel ziet er niet alleen smerig uit, het is ook slecht voor je gezondheid. Schimmels stoten namelijk sporen uit die jij en je gezin inademen. Door deze sporen kan de schimmel zich op andere plekken vestigen.

Maar wanneer je schimmelsporen inademt kan dit vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo kan het luchtwegaandoeningen zoals astma en allergie veroorzaken of verergeren. Je kan ook last krijgen van hoesten, vermoeidheid en hoofdpijn. De gevaarlijkste schimmels kunnen zelfs de kankerverwekkende stof aflatoxine produceren. Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk de schimmel uit de badkamer te verwijderen.

Schimmel uit de badkamer verwijderen doe je zo:

Je kan schimmel op verschillende manieren uit je badkamer verwijderen. Wij hebben 4 manieren voor je op een rij gezet. Voor één van deze heb je waarschijnlijk op dit moment al alles in huis. Handig, want dan kan je gelijk aan de slag! Vergeet bij al deze methoden niet om even een raampje open te zetten. Wel zo gezond voor jouw luchtwegen.

Schimmel verwijderen met bleek

Wees voorzichtig wanneer je met bleek aan de gang gaat. Trek altijd oude kleding aan waar je niet aan gehecht bent. Wanneer je namelijk met bleek op je kleding spettert trekt dit de kleur eruit en blijf jij achter met een broek vol witte stipjes. Voorzichtig werken dus!

Bleek werkt erg goed om schimmels te verwijderen. Niet alleen ben je direct af van die lelijke zwarte vlekjes, de schimmel wordt door de bleek ook gedood. Zo groeit hij niet ongezien door. Wat je nodig hebt is een plantenspuit of een spons, bleek en water. Maak een mengsel door met elke liter water 25 ml bleek te mengen. Doe dit in de plantenspuit en spray hiermee de schimmel in. Geen plantenspuit bij de hand? Dep dan met de spons met bleekmengsel de schimmel plekken. Je hoeft verder niets te doen.

Op de volgende pagina ontdek je nog 3 manieren waarop je gemakkelijk badkamer schimmel kan verwijderen:

error: Content is protected