Huis en Tuin

6 basisregels van opruimguru Marie Kondo

Weet jij wie Marie Kondo is? Als je van opruimen en ordenen houdt ken je haar vast al. En als je haar nog niet kent wil je zeker met haar kennis maken. Want Marie Kondo is een ware opruimguru en organisatie godin. Haar opruimmethode is wereldwijd enorm populair!

Marie Kondo is een Japanse schrijfster die bekend staat om haar opruimmethode en slimme manier van ordenen. Ze heeft hier verschillende boeken over geschreven die wereldwijd al miljoenen keren zijn verkocht. De opruimmethode van Marie Kondo is terug te brengen tot 6 basisregels. Super handig voor de beginnende opruimert. Wil je nog meer opruimtips van Marie Kondo? Koop dan zeker haar boek ‘Opgeruimd’ want je leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

Marie Kondo basisregels

De 6 basisregels van Marie Kondo:

1. Opruimen en ordenen doe je voor de lange termijn

De Marie Kondo-methode is een levensstijl. Net als gezond eten en voldoende bewegen zal een opgeruimd huis wonderen doen voor je mentale en fysieke gezondheid. En dit werkt het beste als je de opruim methode als onderdeel van je dagelijks leven gaat zien. Deze mindset is belangrijk om het opruimen en ordenen vol te houden. Je wil natuurlijk niet dat al jouw harde werk na een paar maanden alweer is verdwenen onder een berg nieuwe troep.

De eerste basisregel van Marie Kondo is dan ook: Opruimen en ordenen doe je niet voor de korte maar voor de lange termijn.

2. Visualiseer jouw ideale levensstijl

Als je jouw ideale levensstijl voor je kan zien zal dit je helpen jouw doelen te bereiken. Zet daarom eerst een kop thee en ontspan. Neem een paar minuten te tijd en bedenk hoe jouw ideale leven eruit ziet. Dit zal je motiveren en inspireren om aan de slag te gaan en vol te houden.

Lees verder op de volgende pagina voor de rest van de 6 basisregels van Marie Kondo:

error: Content is protected