Lifestyle

Dit is de betekenis van je meest voorkomende en terugkerende dromen

betekenis meest voorkomende dromen

Droom je weleens dat je kan vliegen, dat je tanden los zitten of dat je wordt achtervolgt maar je beweegt je in slow motion? Dit zijn drie van de meest voorkomende dromen. De meest voorkomende dromen lijken een verband aan te tonen met ons onderbewuste. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over iemand, je hebt iets vervelends meegemaakt of je ziet op tegen een operatie of moeilijke toets. Hieronder vind je de betekenis van de meest voorkomende en terugkerende dromen.

1. Dit betekent het als je valt in je droom

Als je in je droom naar beneden valt kan dit te maken hebben met een onopgeloste onzekerheid of angst. Het kan erop wijzen dat je het gevoel hebt dat je de controle kwijt bent op bepaalde dingen in je leven. Maar ook dat je op de een of andere manier niet meetelt of faalt in bepaalde dingen. Zodra je weer het gevoel hebt stevig met twee benen op de grond te staan in je leven en de touwtjes in handen hebt zal deze droom niet meer terugkeren.

Verder lezen: Heb je bizarre dromen sinds de corona uitbraak? Je bent niet de enige

2. Dit betekent het als je droomt dat je achtervolgd wordt

betekenis meest voorkomende dromen

Wanneer je droomt dat je achtervolgt wordt en hiervoor probeert weg te rennen kan dit erop wijzen dat je een probleem of confrontatie vermijdt in je leven. Het kan helpen door te analyseren waarvoor je wegrent in je droom of wie je achtervolgt. Wanneer je dit weet kan je dit inzicht geven in je zorgen.

3. Droom je wel eens dat je naakt bent?

Naakt zijn in je droom suggereert dat je je kwetsbaar of onzeker voelt over iets. Misschien ben je bang dat je aan anderen wordt blootgesteld. Naakt zijn in je dromen kan ook aangeven dat je je schaamt voor iets dat je hebt gezegd of gedaan. Het is de “naakte waarheid” in droomvorm: je bent ergens open en eerlijk over, of misschien moet je dat juist zijn.

4. Dit betekent het als je droomt dat je in een auto rijdt

betekenis meest voorkomende dromen

Dromen over een auto staat voor ambitie of motivatie. Als de auto precies doet wat je wil voel je dat je controle hebt over je leven. Je speelt een actieve rol en neemt zelf beslissingen die goed voor je zijn. Maar als je de auto in je droom niet onder controle hebt betekent dit dat je het gevoel hebt ook in je leven de controle kwijt te zijn. Neem dus wat gas terug en probeer er achter te komen waar die chaos vandaan komt.

5. Wat betekend het als je droom dat je kan vliegen?

Dromen over vliegen kan heel positief zijn. Je voelt dat je de controle hebt over je leven, je voelt je vrij en gelukkig. Het is mogelijk dat je het gevoel hebt dat je jezelf hebt bevrijd uit een uitdagende situatie of dat je iets hebt bereikt waar je naartoe hebt gewerkt. Vliegen kan ook worden beschouwd als een manier om dingen in perspectief te zien: je kijkt neer op je leven en probeert erachter te komen wat je misschien wilt doen.

6. Kom je te laat in je droom?

betekenis meest voorkomende dromen

Wanneer je droomt dat je te laat komt kan dit betekenen dat je bang bent om een bepaalde kans te missen of een belangrijk moment mis te lopen. Het bekendste voorbeeld is het dertigers dilemma: wil je een gezin stichten, een huis kopen, van carrière wisselen of misschien een andere partner? De klok tikt en daar kan je behoorlijk gestrest van raken.

7. Dromen dat je dood gaat

Als je droomt dat je dood gaat is dit vaak een behoorlijke nachtmerrie. Maar wees gerust het betekent niet letterlijk dat je aan het einde van je leven bent. Het is eigenlijk vaak juist iets positiefs. Dood gaan in een droom symboliseert dat er een grote verandering op komst is. Het kan ook symboliseren dan je ergens naartoe gaat en het verleden achter je laat. Een nieuw begin, een frisse start.

8. Droom je weleens over een verstopt toilet?

Deze droom heeft vaak een nogal grote ieuwl-factor. Het toilet in je droom is smerig en verstopt en wil niet doorspoelen terwijl je nodig moet. De verstopte afvoer symboliseert dat er een blokkade zit in je emotie. Je moet nodig iets kwijt maar dit lukt je maar niet. Wil je bijvoorbeeld graag iets bespreken met je partner of heeft iemand je gekwetst? Hou niet aan die frustratie vast maar doe er iets mee.

9.  Dromen waarin je tanden los zitten of uit je mond vallen

Dit is geen prettige droom maar het komt vaker voor dan je denkt. De droom heeft niets te maken met bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Het symboliseert dat je iets uit je mond hebt laten komen dat je beter niet had kunnen doen. Heb je bijvoorbeeld geroddeld, gelogen of iets gezegd waarvan je je je later realiseerde dat het iemand heeft gekwetst? Deze droom laat je realiseren dat je voorzichtiger moet zijn met je woorden.

Uiteindelijk zijn dromen vaak willekeurig maar ze kunnen ons enig inzicht bieden in onze emoties, verleden en verlangens. Terugkerende thema’s in je dromen kunnen wijzen op problemen waarmee je onbewust wordt geconfronteerd. Als je merkt dat je slaapkwaliteit door deze dromen achteruit gaat kan het helpen om contact te zoeken met een professional.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!


error: Content is protected