Gezondheid

Boerenkool: De winter super food met verrassende gezondheidsvoordelen

gezondheidsvoordelen boerenkool

9 verrassende gezondheidsvoordelen van boerenkool

Boerenkool stamppot met worst: Hollandser wordt het niet. Deze winterkost wordt door bijna iedere Nederlander wel een keer tijdens de koude dagen gegeten tijdens de koude dagen. Niet alleen heel lekker maar ook super gezond! Naja, wel zonder worst en jus dan want die maken het een zeer stevige maaltijd. Maar er bestaan nog veel meer boerenkool gerechten. Je kan boerenkool bijvoorbeeld ook gebruiken in een smoothie, salade of roerbakmaaltijd.

De boerenkool zelf is de koningin onder de groente. Maar weinig andere groente zijn zo gezond en goed voor je als boerenkool. Benieuwd waarom deze oer Hollandse groente tegenwoordig wereldwijd wordt geprezen? Wij hebben 9 gezondheidsvoordelen van boerenkool op een rij gezet.

1. Hart- en vaatziekte

Boerenkool werkt van nature cholesterol verlagend. Het slechte cholesterol, wat zorgt voor aderverkalking, wordt verminderd maar het goede cholesterol wordt juist verhoogd. Zo helpt het eten van boerenkool tegen hart- en vaatziekte.

2. Bloeddruk

Magnesium zorgt ervoor dat je bloeddruk niet te hoog wordt. Veel mensen krijgen op een dag te weinig magnesium binnen. Groene bladgroenten zoals boerenkool zijn uitstekende leveranciers van dit mineraal.

Verder lezen: Zo herken je of jij ook een magnesium tekort hebt

3. Antioxidanten

Boerenkool is zo gezond omdat het een donker groene bladgroente is. Over het algemeen geld: hoe donkerder of feller de kleur van een groente, hoe meer antioxidanten erin zitten. Deze stoffen zijn goed je gezondheid omdat dit je weefsel en DNA beschermt tegen vrije radicalen. Deze schadelijke stoffen tasten je cellen en weefsels aan en zijn overal om ons heen. Antioxidanten beschermen je lichaam zo tegen bijvoorbeeld vroegtijdige veroudering, depressies, ontstekingen en bepaalde ziektes.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected