
4. Weerstand tegen verkoudheid en griep
Antioxidanten zijn ook van groot belang voor een goede weerstand. Daarnaast is boerenkool rijk aan vitamine C. Het bevat ongeveer 4,5 keer zoveel vitamine C als spinazie en een portie ongekookte boerenkool bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel!
5. Osteoporose
Osteoporose is het afnemen van de botdichtheid. Het gevolg is kwetsbare botten en een verhoogd risico op botbreuken. Deze aandoening ontstaat in de meeste gevallen door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Boerenkool is rijk aan calcium en magnesium en laten dit nu net twee belangrijke stoffen zijn die zorgen voor gezonde en sterke botten.
6. Kanker
Het zijn weer die antioxidanten die een belangrijke rol spelen. Omdat deze stoffen je cellen en DNA beschermen tegen beschadiging helpen ze bij het voorkomen van kanker. Veel soorten kanker ontstaan door beschadigd DNA en aangetaste cellen. Bij het genezingsproces van kanker spelen antioxidanten geen positieve rol. Verwacht daarom ook geen wonderen.
Lees verder op de volgende pagina: