Gezondheid

Buikgriep te pakken? Dit kan je het beste doen

Besmet en wat nu?

Wanneer je het virus eenmaal hebt opgelopen is de enige remedie deze zo snel mogelijk uit je lichaam te krijgen. Je lijf doet er automatisch al alles aan om je complete maag-darmkanaal helemaal schoon te krijgen. Probeer dus niet je diarree op te houden of niet over te geven. Hoe sneller je alles eruit gooit hoe eerder je je weer een stuk beter zal voelen.

Waar op letten?

Het grootste gevaar bij buikgriep is uitdroging. Probeer daarom zo goed mogelijk kleine beetje te blijven drinken. Lijkt het alsof je al het vocht er direct weer uitkomt? Probeer toch kleine slokjes te blijven nemen. Een deel van het vocht komt toch echt in je lichaam terecht.

Wie symptomen vertoont van uitdroging kan het beste ORS nemen. Dat is een drankje met zouten en suikers wat je bij de drogist kan kopen. Blijven drinken is overigens veel belangrijker dan iets proberen te eten. Je lichaam kan echt wel een paar dagen zonder voedsel.

Bij diarree en overgeven kunnen medicijnen niet goed worden opgenomen door het lichaam. Zeker bij hartfalen, diabetes of nierproblemen is het verstandig met de huisarts te overleggen wat er moet gebeuren. Vrouwen die de anticonceptiepil slikken en buikgriep hebben, moeten zich extra beschermen als ze niet zwanger willen worden.

Besmetting voorkomen

  • Handen wassen!
  • Bed verschonen
  • Schone handdoek
  • Geen glazen / eten delen
  • Telefoon / afstandsbediening schoonmaken
  • Nieuwe tandenborstel als je eenmaal beter bent

Wanneer is het slim om naar de huisarts te gaan en welke medicijnen zou je kunnen gebruiken? Je leest het op de volgende pagina:

error: Content is protected