Huis en Tuin

De bank schoonmaken doe je zo!

bank schoonmaken tips

Je stofzuigt de vloer (waarschijnlijk) geregeld, je wast je kleding, verschoont je bed, er gaat een lapje over de vensterbank en de douche wordt ontkalkt. Maar maak je ook wel eens de bank schoon?

Op een bank wordt in de meeste huishoudens echt geleefd. Je ploft er op neer als je thuis komt, kijkt TV, doet een dutje, knuffelt je kat, eet snacks, bouwt een fort enz enz. Op plekken waar wordt geleefd worden dingen vies. Dus waarom maak je de bank dan zo weinig schoon? Waarschijnlijk omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen.

Hoe maak je de bank schoon? Nou wij hebben hier een aantal handige tips voor je verzamelt.

Voordat je begint met het schoonmaken van de bank is het belangrijk om de labels te lezen. Je wil natuurlijk niet dat je het bankstel beschadigt tijdens het schoonmaken. Op het label vind je waarschijnlijk één van de volgende letters: X, S, WS of W. De betekenis van deze letters is het volgende:

W: De bank schoonmaken met water

De letter W betekent dat de bank mag worden schoongemaakt met water en niks anders. Gebruik dus geen schoonmaakmiddelen of andere producten. Dit kan de stof beschadigen of voor vlekken zorgen.

Je mag in dit geval ook gebruik maken van stoom. Met een stoomreiniger kan je lastige vlekken te lijf gaan en de hitte dood bacteriën en virussen.

WS: De bank schoonmaken met water en oplosmiddelen

bank schoonmaken

Oplosmiddelen zijn schoonmaakproducten die kunnen worden gebruikt op meubels zoals banken. Soms staat er op het etiket van de bank zelfs precies welk schoonmaakmiddel je moet gebruiken.  Lees altijd de aanwijzingen op de product verpakking voordat je het schoonmaakmiddel gebruikt. Je

kan ook gemakkelijk zelf een schoonmaakmiddel maken voor je bank. Meng twee kopjes water met een eetlepel afwasmiddel en een eetlepel azijn. Dep dit vervolgens op de vlek (niet wrijven!) en dep de stof droog met een droge doek.

S: Geen water gebruiken om de bank schoon te maken

Water lijkt misschien een onschuldig middel om mee schoon te maken maar het kan op bepaalde stoffen vervelende vlekken achter laten. Als er een S op het label van de bank staat betekent dit dat je de bank niet mag schoonmaken met water. Je mag alleen een chemische reiniging gebruiken. Er zijn bedrijven die dit voor je kunnen doen.

X: De bank schoonmaken zonder water en alleen stofzuigen

Ook de letter X betekent dat je de bank niet mag schoonmaken met water. Je mag ook geen schoonmaakmiddelen of chemische reinigingsproducten gebruiken. Het enige wat je kan doen is de bank schoonmaken met de stofzuiger, een borstel of een droge doek.

Blij met deze tips? Deel dit artikel met vrienden en familie!

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip.

error: Content is protected