Huis en Tuin Tips & trics

3 manieren om deodorant vlekken te verwijderen

deo vlekken verwijderen

Veel mensen kunnen niet zonder deodorant. Helaas veroorzaken veel soorten deo na een tijdje van die vervelende gele of witte deodorant vlekken in je kleding. Zelf de wasmachine kan moeite hebben met het verwijderen van deodorant vlekken Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kan doen om deze hardnekkige deo vlekken toch te verwijderen.

Pas op met kleding gemaakt van kwetsbare stoffen. Deze tips zijn niet geschikt voor alle soorten stoffen. Test daarom altijd eerst een klein stukje als je twijfelt of jouw kledingstuk wel geschikt is.

Deodorant vlekken verwijderen met azijn

Waar azijn wel niet allemaal goed voor is! Afhankelijk van de soort vlek en kleding kan je azijn op twee manieren gebruiken om deodorant vlekken te verwijderen. De meeste kleding kan je 45 minuten in natuurazijn laten weken. Pak vervolgens een tandenborstel en poets de vlekken eruit. Was het kledingstuk in de wasmachine zoals je normaal ook zou doen.

Witte deo vlekken verwijderen uit donkere kleding

Gebruik bakingsoda in combinatie met de azijn om witte deodorant vlekken uit donkere kleding te verwijder. Strooi simpelweg wat bakingsoda op de vlek en wrijf dit goed in. Giet hier nu de azijn over en wrijf ook dit in de vlek. Was je kleding vervolgens in de wasmachine en als het goed is zijn de deo vlekken verdwenen.

Gele deodorant vlekken verwijderen uit witte kleding

deodorant vlekken verwijderen

Waarschijnlijk heb je wel ergens paracetamol in huis. Handig, want dit helpt niet alleen tegen koorts en hoofdpijn maar ook tegen deo vlekken! Probeer deze tips vooral bij gele deodorant vlekken in witte kleding. Paracetamol heeft namelijk een blekende werking. Los 5 paracetamolletjes op in 2 liter water en laat vervolgens het kledingstuk hierin weken. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook en Pinterest? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected