Gezondheid

Déze techniek zorgt ervoor dat je binnen een minuut in slaap valt

sneller in slaap vallen

Wie wil er nu niet heel snel in slaap vallen?

Zou het niet heerlijk zijn om binnen een minuut in slaap te kunnen vallen? Sommige mensen hebben hier geen enkele moeite mee en zijn in dromenland zodra hun hoofd het kussen aanraakt. Helaas heeft niet iedereen deze superpower en zouden veel mensen graag sneller in slaap vallen.

Er bestaan natuurlijk medicijnen die je helpen beter te slapen maar het idee om afhankelijk te zijn van een pil staat veel mensen tegen. Voor iedereen die ’s nachts uren wakker ligt is er nu het volgende trucje om uit te proberen. Misschien is dit wel de oplossing voor jou slaapproblemen.

Andrew Weil, een medisch wetenschapper van de Harvard Universiteit, heeft onderzocht hoe de juiste ademhaling kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Rustig ademen heeft een grote invloed op je denkprocessen en je stemming. Door je aandacht te richten op je ademhaling, ontspan je veel sneller.

De techniek waar Weil naar refereert wordt ook wel de 4-7-8 ademhalingsoefening genoemd. Deze oefening is een manier van meditatie wat het zenuwstelsel op een natuurlijke manier kalmeert.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected