Gezondheid

6 Manieren waarop je lichaam verandert als het buiten kouder wordt

lichaam veranderingen kou

Nu de herfst toch echt is begonnen verandert er meer dan alleen de dikte van je jas en de kleur van de bladeren aan de bomen. Je lichaam reageert namelijk ook op de temperatuursverandering en functioneert in de herfst en winter anders dan tijdens warme zomerse dagen.

De omslag van warm naar koud kan gepaard gaan met allerlei kwaaltjes en ongemakkelijkheden. Wij hebben de 6 meest voorkomende voor je op een rij gezet en geven ook handige tips hoe deze winterkwaaltjes op te lossen.

1. Droge huid

Door het koudere weer kan je huid ineens een stuk droger aanvoelen. Dit komt doordat de luchtvochtigheid door het koudere weer daalt. Doe daar bovenop nog een ijskoude wind en een kribbelende wollen sjaal en je huid schreeuwt het uit. Zorg daarom voor een goede huidverzorging en drink genoeg water, zéker nu de temperaturen dalen. Wanneer je thuis de verwarming aan zet wordt de lucht nog droger. Je kan dit voorkomen door een bakje water op de verwarming te zetten en je gezicht iedere avond goed in te smeren met een verzorgende nachtcrème. Zo kan je huid tijdens je slaap herstellen.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected