Huisdieren

Dit zijn de 11 duurste hondenrassen ter wereld

Duurste hondenrassen ter wereld

We wisten wel dat een rashond niet goedkoop is. Maar de prijzen die ervoor gevraagd worden zijn soms zo hoog dat je er ook een huis of een auto voor kan kopen! Voor dat bedrag heb je dan alleen de hond. Je moet ook nog rekening houden met voer, een trimbeurt op zijn tijd, hondenspeeltjes, en dierenartskosten.. Zo wordt een trouwe viervoeter toch een dure investering! Wij hebben de 11 duurste hondenrassen ter wereld op een rij gezet.

De Bulldog heeft deze top 11 net niet gehaald. Dit ras staat op de 12e plek van duurste hondenrassen met een prijs van rond de € 3000 per puppy! Als dit pas nummer 12 is, hoe duur zal de nummer 1 in deze lijst dan wel niet zijn?! 

11. Akita – €4100

Dit mooie ras komt oorspronkelijk uit het noorden van Japan. Hier werden ze gebruikt om op beren te jagen! In het tijdperk van de samoerai was de Akita zijn vaste metgezel. Omdat het zulke trouwe honden zijn heeft de Akita een vaste plaats ingenomen in de Japanse mythologie. Tegenwoordig worden nog steeds Akita beeldjes gegeven als teken van vriendschap en voorspoed en als geluksbrenger.

Wist je dat een Akita net als een kat zijn eigen vacht verzorgd door zich te likken? Omdat deze honden redelijk zeldzaam zijn buiten Japan zijn ze redelijk duur en staan ze op de 11 plek van duurste hondenrassen.

10. Chinese gekuifde naakthond – €4500

Deze hondjes zien er een beetje vreemd uit. Ze zijn helemaal haarloos op een pluizige staart, enkels en een hippe hanenkam op hun koppie na. De Chinese naakthond is helemaal niet zo Chinees als zijn naam doet vermoeden. De hond komt namelijk oorspronkelijk uit Afrika!

Dit ras heeft heel veel verzorging nodig! Omdat ze geen vacht hebben moeten ze beschermd worden tegen de zon, kou en regen. Daarnaast moet je hun huid iedere dag insmeren met een vochtinbrengende crème. Al deze producten zijn prijzig en de hond zelf ook! Dit hondje is dus niet voor iemand met een klein budget!

9. Argentino Dogo – €4500

De Argentijnse dog is de nationale hond van Argentinië. Deze krachtpatsers bestaan nog niet heel lang. In 1920 ontwikkelde Dr Antonio N. Martinez het ras omdat hij graag een sterke moedige jachthond wilde die ook een lieve familie hond zou zijn. Deze hond moest enorm sterk en groot zijn want in Argentinië wordt gejaagd op wilde zwijnen, poema’s en jaguars!

8. Duitse herder – €5000

Wie kent er niet Commissaris Rex of Rin Tin Tin? De Duitse Herder is één van de bekendste hondenrassen op de wereld. Naast een lieve gezinshond zijn deze herders ook hele goede waakhonden, politiehonden en hulphonden. Een Duitse Herder pup uit een gerenommeerde stamboom kan je zomaar 5.000 euro kosten!

7. Rottweiler – €5500

Nog zo’n bekend ras, de Rottweiler! De Romeinen gebruikte deze hond al als waakhond en herdershond. Het ras loopt dus al honderden jaren op onze planeet rond. In de 19e eeuw werden deze sterken honden gebruikt om karren te trekken.

Deze honden hebben helaas niet de beste reputatie. Mensen zien ze als gevaarlijk en agressief. Als je ze goed traint en socialiseert is een Rottweiler een hele lieve gezinshond. Wil je een Rottweiler met een goede stamboom dan moet je wel een aardig bedrag neertellen. Gemiddeld kost een pup 5.500 euro!

6. Egyptische faraohond – €6000

Egyptische faraohond duurste hond

Dit is de nationale hond van Malta. Oorspronkelijk komt dit ras hier ook vandaan. Hoewel hun naam anders doet vermoeden heeft deze hond helemaal niets met Egypte te maken. Er bestaat wel een mythe waarin beweert wordt dat dit ras afstamt van de Tesem. Dit is een jachthondenras uit het oude Egypte. Deze hond zie je vaak terug in oude versieringen en hiërogliefen.

De faraohond lijkt inderdaad wel erg op deze hond maar is geen familie. Wil je graag deze mooie elegante hond als huisdier? Dan kost je dat gemiddeld 6.000 euro!

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected