Dit zijn de 7 beste plantaardige bronnen van omega-3 vetzuren
Lifestyle

Dit zijn de 7 beste plantaardige bronnen van omega-3 vetzuren

plantaardige bronnen van omega-3 vetzuren

2. Chiazaad

Chiazaad komt van de Chiaplant, de Mexicaanse neef van de muntplant. De zaadjes van deze plant lijken een beetje op maanzaad. Het bevat een hoog gehalte omega-3 vetzuren maar kan voor niet iedereen de beste keuze zijn. Sommige mensen krijgen last van winderigheid, diarree en misselijkheid wanneer ze chiazaad eten. Eet het daarom altijd met mate en wissel geregeld of met een andere omega-3 bron.

3. Walnoten

Je hebt maar 30 gram walnoten per dag nodig om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega-3 binnen te krijgen. Ook hier geldt weer, eet walnoten met mate. Ze bevatten namelijk in verhouding met andere omega-3 bronnen erg veel calorieën.

Walnoten zijn wel een hele snelle en handige snack om omega-3 binnen te krijgen. Lekker een handje walnoten snacken voor de TV is geen straf.

4. Zeewier

Zeewier is een geweldige smaakmaker. Het past goed in soepen en salades. Kombu leent zich met name erg goed om in soepen gebruikt te worden en wakamé doet het heel goed in salades.

Veel zeewieren bevatten omega 3 in ruime hoeveelheden. Het bevat daarnaast ook enorm veel vitamines en maar weinig calorieën. In verschillende toko’s kan je zeewier chips kopen. Enorm lekker en dus goed voor je.

Lees verder op de volgende pagina.

error: Content is protected