Dolfijn, leeuw, beer of wolf? Welk slaaptype ben jij?
Lifestyle

Dolfijn, leeuw, beer of wolf? Welk slaaptype ben jij?

2. Leeuw

Ongeveer 15 procent van de mensen is het slaaptype leeuw. Dit zijn de mensen die ’s ochtends hun ogen open doen en het gevoel hebben dat ze de hele wereld aan kunnen. Vol energie worden ze wakker en ze gaan direct aan de slag. Naar mate de dag vordert daalt de energie en ’s avonds functioneert een leeuw nog maar minimaal. Het liefst kruipen ze rond 22.00 uur onder de wol.

Slaap tips
Begin al vroeg in de ochtend met het uitvoeren van belangrijke zaken. In de ochtend ben je namelijk het scherpst en het meest op dreef. Neem belangrijke beslissingen voor de lunch en wacht zeker niet tot de late middag. Probeer tussen 18:00 en 19:00 uur te sporten. De endorfine die dan vrijkomen geven je nog even een kleine energie boost om de avond door te komen.

3. Beer

Het grootste gedeelte van de mensen (55%) behoort tot dit slaaptype. Zij functioneren het beste na minimaal 7 tot 8 uur slaap. Vroeg in de ochtend ben je nog een beetje aan het wakker worden maar rond 10:00 uur werken je hersenen al op volle toeren.

Slaap tips
Voer belangrijke taken aan het begin van de middag uit want dan ben je het meest productief. Duik rond een uur of 23.00 je bed in zodat je voldoende uren slaap krijgt. Ben je overdag moe? Dit is het enige slaaptype dat gebaat kan zijn bij een middagdutje!

Op de volgende pagina lees je alles over het slaaptype Wolf. 

error: Content is protected