Gezondheid Tips & trics

Droge handen? 7 tips voor zachte handen

3. Slaap er een nachtje over

Het beste moment om handcrème op te smeren is ’s avonds vlak voordat je naar bed gaat. Het klinkt misschien eerst een beetje vreemd maar het werkt echt fantastisch. Smeer je handen in met een dikke laag handcrème en trek katoenen handschoentjes aan. De volgende dag zal je merken dat je handen super zacht en gehydrateerd zijn.

4. Drink voldoende water

Een gezonde huid komt van binnenuit. Daarom is het belangrijk voldoende water te drinken zodat je gehydrateerd blijf. Wanneer je lichaam vocht tekort hebt merk je dit al snel aan je huid. Deze wordt droog en trekkerig. Voorkom dit door voldoende water te drinken. Probeer ook minder vocht afdrijvende dranken zoals alcohol en koffie te drinken en let op met zout.

water drinken

5. Denk aan de temperatuur

Douche je graag op standje lava? Dan helpt het enorm wanneer je voortaan iets minder warm doucht. Het hete water spoelt namelijk gemakkelijk het beschermlaagje van je huid. Was ook je handen voortaan met lauw water.

6. Bescherm je handen

Wanneer je handen vaak nat worden, drogen ze sneller uit. Draag daarom handschoenen bij het schoonmaken en het werken in de tuin. Zo bescherm je je handen en geef je je huid de tijd om te herstellen. Draag bij koud weer ook buiten altijd handschoenen.

7. Zorg voor een goede luchtvochtigheid

In de winter zetten we de verwarming aan. Maar een lekker temperatuurtje in huis betekent helaas wel een droge lucht. Dit merk je aan bijvoorbeeld droge ogen, meer dorst, statisch haar en een droge huid. Een luchtbevochtiger is dan de oplossing.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected