Wat is dukkah?
Ben jij al bekent met dukkah? Het is een mengsel van specerijen, zaden en geroosterde noten. Oorspronkelijk komt het uit Egypte maar tegenwoordig zie je het steeds vaker ook op westerse menukaarten staan. En dat is niet voor niets. Dukkah is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens gezond!
Hoe gebruik je dukkah?
In het Midden-Oosten wordt dukkah gewoonlijk met brood gegeten. Het wordt er overheen gestrooid of, in combinatie met een goede olijfolie, gebruikt als dip. Maar je kan nog veel meer met dit kruidenmengsel. Het is ook een heerlijke smaakmaker om over je groente of salade te strooien. Maar het is ook te gebruiken als krokant laagje op een stukje vis of kip. Mijn persoonlijke favoriet? Strooi een beetje dukkah op een zachtgekookt eitje. Werkelijk om je vingers bij af te likken!
Waarom dukkah gezond is lees je op de volgende pagina. Daar deel ik ook een recept zodat je zelf je eigen dukkah-mix kan maken.