Gezondheid

Herken jij deze klachten? Dan heb je mogelijk een beginnende burn-out

Mensen hebben tegenwoordig steeds vaker en jonger een burn-out. Als we de cijfers van de afgelopen jaren erbij pakken zit ons land momenteel zelfs in een bun-outepidemie. Van alle werknemers in ons land heeft 1 op de 7 burn-outklachten.

Iedereen ervaart natuurlijk weleens stress en dit is gelukkig niet ongezond. Een beetje stress helpt je zelfs om beter te presenteren. Maar wanneer is er sprake van te veel stress? Een burn-out wordt voorafgegaan door een langere periode van ongezonde stress en onvoldoende ontspanning. Als je eenmaal door een burn-out geveld bent kan het maanden en soms zelf jaren duren voor je er weer helemaal bovenop bent. Daarom is het erg belangrijk om de eerste tekenen van een burn-out op tijd te herkennen. Zo kan je erger voorkomen en op tijd stappen ondernemen.

Dit zijn de eerste tekenen van een burn-out:

1. Je voelt je vaak moe en lusteloos

Wanneer je na een dag lang werken thuis moe maar voldaan op de bank ploft is er niets aan de hand. Maar wanneer dagelijkse dingen, die eerst nog vanzelfsprekend leken, te veel voor je worden is dit een duidelijk waarschuwingssignaal. Langdurige vermoeidheid is het meest herkenbare signaal van een burn-out.

Op de volgende pagina lees je welke symptomen nog meer kunnen wijzen op een beginnende burn-out.

error: Content is protected