Lifestyle

Brandweer waarschuwt mensen om geen desinfecterende handgel in de auto te bewaren

Brandweerlieden waarschuwen dat alcoholhoudend ontsmettingsmiddel zoals desinfecterende handgel en warm weer voor problemen kunnen zorgen.

desinfecterende handgel in de auto

Heb je een flesje desinfecterende handgel bij je? Goed bezig! Het is in deze tijd van groot belang extra op je hygiëne te letten. Het advies is om geregeld  je handen met water en zeep te wassen en desinfecterende handgel te gebruiken wanneer je geen toegang hebt tot een kraan en een zeeppompje.

Veel mensen hebben daarom tegenwoordig een flesje desinfecterende handgel in de auto liggen. Handig voor onderweg en om te gebruiken nadat je bijvoorbeeld hebt getankt of het knopje bij de parkeergarage hebt ingedrukt. Safety first!

Maar nu waarschuwen brandweerlieden dat alcoholhoudend ontsmettingsmiddel zoals desinfecterende handgel in combinatie met warm weer voor problemen kunnen zorgen. Dus ben je wel zo veilig bezig door een flesje desinfecterende handgel in de auto te bewaren?

Wat is er aan de hand?

Brandweerlieden uit Wisconsin (VS) hebben een test gedaan met een alcoholhoudend ontsmettingsmiddel en een auto in de brandende zon. Iedereen weet wel dat de temperatuur in een auto enorm snel kan oplopen wanneer deze op een warme dag in de zon staat geparkeerd. De alcohol die helpt bij het doden van ziektekiemen is zeer brandbaar. Als de temperatuur te hoog oploopt kan volgens de brandweer de desinfecterende handgel in de auto vlam vatten met alle nare gevolgen van dien.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected