Huis en Tuin

Geen zin om te krabben? Tips om je autoruit ijsvrij te houden

autoruit ijsvrij krabben tips

Zodra het begint te vriezen krijgen we te maken met een vervelend klusje; de autoruiten krabben.. Weinig mensen kijken er naar uit om  ’s ochtends eerder op te moeten staan om in het donker en de kou met een ijskrabber aan de slag te gaan. Daarom delen we graag deze handige tips om je autoruit ijsvrij te maken. Zo kan je net wat langer in je warme bed blijven liggen. Graag gedaan!

1. Bedek de autoruit om deze ijsvrij te houden

Voorkomen is beter dan genezen. Dek daarom de ruiten van de auto af om te voorkomen dat deze bevriezen. Je hebt hier speciale anti-ijsdekens en voorruitfolie voor. Gebruik liever geen karton want dit kan als het nat wordt aan de ruit blijven plakken. Met een anti vries deken houd je de autoruiten ijsvrij en hoef je ‘s ochtends niet te krabben.

2. Gebruik ruitontdooier

Hoe werkt ruitontdooier? Als je geen zin hebt om te krabben kan je ruitontdooier gebruiken. Dit is een spray die voor een groot deel uit alcohol bestaat. De alcohol smelt het ijs en voorkomt dat de autoruit snel nogmaals bevriest. Je kan deze sprays kant en klaar kopen maar je kan het ook zelf maken. Pas met zelfgemaakte ruitontdooier wel op dat je de rubbers van de ruitenwissers niet beschadigd.

autoruit ijsvrij

3. Vervang je ruitenwisservloeistof

Er bestaat hele handige antivries ruitenvloeistof. Door je gewone ruitenwisservloeistof in de wintermaanden te vervangen met antivries ruitenvloeistof heb je altijd een ontdooispray bij de hand. Simpelweg even sprayen en de autoruiten zijn in een mum van tijd ijsvrij. De antivries ruitenvloeistof creëert ook een beschermlaagje op de ruit waardoor deze minder snel bevriest.

4. Zet de motor aan tijdens het ijsvrij maken van de autoruiten

Het helpt behoorlijk om de motor laten draaien terwijl je de ruiten van de auto krabt. Het is natuurlijk niet heel milieubewust maar de warmte van de motor helpt bij het ontdooien van de autoruiten. Zo is dat klusje nog sneller geklaard. Let wel op dat je de verwarming niet te hoog zet want door de plotselinge temperatuurverschillen kan de ruit basten.

5. Wat als je geen ijskrabber hebt en je autoruiten zijn bevroren?

Gebruik in dit geval nooit je ruitenwissers om de autoruit ijsvrij te maken. De rubbers van de ruitenwissers slijten zo erg snel en kunnen beschadigd raken. Gebruik een ontdooispray, antivries ruitenwisservloeistof of zet de verwarming aan en wacht geduldig tot het ijs voldoende is gesmolten. Pas dan kun je de ruitenwissers aanzetten om de ruit schoon te maken.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected