Gezondheid

7 Verrassende gezondheidsvoordelen van gember

Dit is wat de geneeskrachtige gember met je lichaam doet

Dat gember een wonder specerij is weten we al jaren. In de traditionele geneeswijze van eeuwenoude culturen werd gember al gebruikt om allerlei ziektes en kwaaltjes te bestrijden. Maar gember doet nog veel meer voor je lichaam. Zo zweren health guru’s erbij dat gember je helpt om af te vallen. Gember is niet alleen heel goed voor je het is ook nog eens heel veelzijdig. Je kan het toevoegen aan een smoothie, een wokschotel of een heerlijke verse thee.

Gember heeft het labeltje ‘superfood’ gekregen, maar wat maakt dit specerij zo gezond? Lees verder en ontdek de 7 gezondheidsvoordelen van gember die je niet wil missen.

1. Gember versterkt je immuunsysteem

Eén van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van gember is zijn ontstekingsremmende werking. Gember bevat een grote hoeveelheid van de stof gingerol, een zeer krachtige antioxidant. Deze stof zorgt ervoor dat schimmels, bacteriën, virussen en andere ziekte verwekkers in je lichaam worden afgebroken. Zo kan het dagelijks drinken van een kop verse gember thee ervoor zorgen dat je geen last krijgt van griep over verkoudheid.

Hoe maak je zo’n gezonde gemberthee?

Schil en rasp een stukje gember. Hoe groter het stukje gember, zo sterker de thee. Ik gebruik zelf een stukje van 2,5 cm voor 500 ml water. Pers hier wat vers citroen sap bij en roer een eetlepel honing door het hete water. Voor een extra kick kan je er een snufje kurkuma bij doen.

Lees verder op de volgende pagina voor de volgende gezondheidsvoordelen van gember:

error: Content is protected