Gezondheid

Welke soort kaas is de beste keuze voor je gezondheid?

welke kaas is gezond

Welke kaassoort bevat het minste vet, zout en calorieën?

Kaas is voor heel veel mensen dagelijkse kost. Het is heerlijk op een boterham, op een tosti, over de spaghetti, in blok vorm met een vlaggetje en natuurlijk als fondue. Er bestaan enorm veel verschillende soorten kaas met ieder hun eigen heerlijke smaak. Helaas hebben al deze kaassoorten één ding gemeen. Ze zijn niet goed voor je gezondheid. Kaas bevat nu eenmaal vetten die heel erg lekker zijn maar niet goed voor je cholesterol en de omtrek van je middel. Daarom hebben wij voor alle kaasliefhebbers uitgezocht welke soorten kaas, per 100 gram, de gezondste keuzes zijn.

Parmezaanse kaas

zout in kaas

Kcal: 422
Eiwit: 40
Vet: 28,5
Natrium: 1000 mg

Van de 8 kazen die in deze lijst worden behandeld staat Parmezaanse kaas op de laatste plek. Dit komt door het hoge aantal calorieën per 100 gram en de grote hoeveelheid zout in kaas. Nu is het natuurlijk wel zo dat deze kaas maar in kleine hoeveelheden wordt gebruikt. Voor een bord pasta heb je aan een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas al genoeg.

Pecorino Romano

zout in kaas

Kcal: 385
Eiwit: 38 g
Vet: 29 g
Natrium: 1750 mg

Deze Italiaanse kaas lijkt erg op Parmezaanse kaas maar is niet gemaakt van koemelk. Pecorino wordt gemaakt van schapenmelk en is enorm rijk aan eiwitten. Helaas is het zoutgehalte in de kaas enorm hoog. Let er daarom op geen extra zout aan je salade toe te voegen wanneer je hier ook al Pecorino Romano in hebt gedaan.

De volgende 6 kaassoorten vind je op de volgende pagina:

error: Content is protected