Huis en Tuin

Groene aanslag? Terras en tegels schoonmaken doe je zo

Wanneer de zon weer tevoorschijn komt is het tijd om de tuin of het balkon weer gezellig te maken. Het klusje waar je waarschijnlijk het meest tegenop ziet is het schoonmaken van de terrastegels. Maar groene aanslag en vuil verdwijnt helaas niet vanzelf. Om je een eindje op weg te helpen vind je hier de handigste tips om gemakkelijk en snel terrastegels te reinigen. Het schoonmaken van tegels is namelijk helemaal niet moeilijk.

Er bestaan verschillende manieren om je terras en tegels te reinigen. Maak altijd eerst het terras leeg en veeg al het vuil, zand en bladeren op. Trek grote plukken onkruid tussen de tegels vandaan en zet plantenpotten even een einde opzij. Nu is het tijd om de groene aanslag te lijf te gaan.

1. Terras en tegels schoonmaken met azijn

Schoonmaakazijn is in veel huishoudens onmisbaar. Je kan er niet alleen binnenhuis veel mee schoonmaken, maar ook de terrastegels in de tuin of op het balkon. Je kan schoonmaakazijn vaak voor een klein prijsje in de aanbieding vinden. Welk merk je kiest maakt niet uit, ga gewoon voor de goedkoopste.

Wat je nodig hebt is een plantensproeier, azijn en water. Oh, en drie dagen droog weer. Check daarom de weersvoorspelling voordat je aan de slag gaat. Meng gelijke delen water en schoonmaakazijn. Maar hoe hardnekkiger de aanslag op de tegels hoe groter het deel azijn mag zijn. Doe dit in de plantensproeier en sproei dit op de tegels. Je kan ook een gieter gebruiken als je geen spray hebt of een zeer groot terras. Dan gaat het allemaal wat sneller.

Op de volgende pagina lees je hoe je terrastegels met schoonmaakazijn schoonmaakt en delen we nog meer handige tips:

error: Content is protected