Huis en Tuin Lifestyle

Met deze slimme truc maak je je havermout 10x lekkerder

havermout roosteren

Dat havermout een gezond ontbijt is weten de meeste mensen inmiddels wel. Het zit vol goede bouwstoffen die je lijft voldoende energie geven om de dag goed te beginnen. De vezels zijn goed voor je darmen en geven je een vol gevoel.

Maar wordt je de smaak van je havermout een beetje zat? Dan wordt jij zeker weten vrolijk van de volgende tip. Want zonder allerlei hippe ingrediënten toe te voegen kan je de smaak van havermout verbeteren. We gaan havermout roosteren! Dit zorg namelijk voor een heerlijke nootachtige smaak die perfect bij dit seizoen past.

Havermout roosteren in de oven

Het is heel eenvoudig: Het enige wat je nodig hebt is een oven of een (koeken0pan. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Verdeel de havermout over de bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Rooster nu de havermout op 175 graden voor ongeveer 10 minuten of totdat deze een lichtbruine kleur krijgt.

Havermout roosteren in een pan

Heb je geen oven? Dan kan je de havermout ook prima in een pan roosteren. Je kan een klontje boter in de pan smelten maar dat hoeft niet. Blijf de havermout goed roeren wanneer je deze in een pan roostert zodat het niet aanbrand. Geen zin in extra afwas? Gebruik dan het pannetje waarin je de havermout daarna toch al wil klaarmaken. Easy peasy.

Geroosterde havermout bewaren

Je kan geroosterde havermout prima bewaren om op een later moment van te genieten. Maak bijvoorbeeld een voorraadje voor de rest van de week. Zorg dat de havermout goed is afgekoeld. Doe het vervolgens in een luchtdicht afgesloten bakje en bewaar het op een koele droge plek (dus niet in de koelkast!)

Vergeet deze tip niet te delen met je vrienden via de socials.

error: Content is protected