Gezondheid

6 verrassende redenen waarom huilen heel gezond is

We voelen ons vaak bezwaard wanneer we moeten huilen. Vooral als we niet alleen zijn doen we er eigenlijk alles aan om de tranen te bedwingen. Maar huilen is een hele natuurlijke reactie van je lichaam. De natuur heeft ons niet voor niets zo gemaakt. Huilen heeft namelijk verschillende functies. Dus laat die tranen maar lekker rollen, want huilen is goed namelijk heel gezond.

1. Huilen verminderd stress

Wie is er niet een keer in huilen uitgebarsten na een stressvolle situatie. De spanning kan zo hoog oplopen dat je spontaan in tranen uitbarst. Dit is helemaal niet raar, want huilen vermindert stress.

Wanneer je huilt komt het geluk hormoon endorfine vrij in je hersenen. Je lichaam begint hierdoor te ontspannen. Zo helpt huilen om sneller te herstellen na een stressvolle situatie. Je zal merken dat je eerder rustig bent en dat je de stress beter verwerkt.

2. Bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan tot allerlei gezondheidsproblemen leiden, zoals een beroerte, hartaanval, hartfalen en zelfs nierfalen. Door te huilen verlaag je je hartslag en je bloeddruk. Na je een goede huil sessie ben je meer ontspannen en dat merk je ook aan je bloeddruk.

Lees verder op de volgende pagina om te ontdekken waarom huilen nog meer heel gezond voor je is:

error: Content is protected