Gezondheid

6 verrassende redenen waarom huilen heel gezond is

3. Mood swings

Wordt je helemaal gek van je mood swings? Begrijpelijk, want het kan enorm uitputtend zijn. Het medicijn tegen emoties die alle kanten op vliegen is een potje janken. Kruip daarom lekker met een dekentje op de bank, zet de zieligste film op die je kan vinden, en laat jezelf even helemaal gaan. Je zal merken dat je daarna je emoties een stuk beter onder controle hebt.

4. Huilen verzacht de pijn

Dat geluk hormoon wat vrij komt tijdens het huilen heeft nog een andere hele nuttige functie. Het verlicht namelijk pijn. Het is niet voor niets dat kinderen huilen wanneer ze pijn hebben. Dus knip je per ongeluk in je vinger, stoot je je kleine teen of heb je hoofdpijn: laat die tranen maar rollen, dan ben je sneller van de pijn af.  

5. Tranen ontgiften je lichaam

Wanneer je huilt komen er niet alleen hormonen vrij, je lichaam laat ook allerlei gifstoffen los. Onderzoekers hebben gemeten dat in tranen van verdriet veel gifstoffen zitten die je lichaam liever kwijt is. Een goede huilbui helpt dus je lichaam te ontgiften.

Helaas kan je je lichaam niet ontgiften door aan een uit te ruiken. Deze tranen bestaan uit andere stoffen dan emotionele tranen.

6. Huilen helpt bij verkoudheid

Zit je neus verstopt en heb je geen neusspray in huis? Dan gaat een potje huilen je helpen. Want wanneer je huilt komen er niet alleen tranen uit je ogen, ook je neusslijmvlies wordt aan het werk gezet. De zoute tranen zorgen ervoor dat het slijm in je neus vloeibaarder wordt waardoor de verstopping verdwijnt.

Tranen hebben ook nog een ontsmettende werking. Dus bacteriën en ontstekingen verdwijnen ook door te huilen. Huilen is dus heel gezond!

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected