Huis en Tuin

Hygiënische doekjes: zo gebruik je ze op de juiste manier

Hygiënische doekjes gebruiken

Zeker in de tijd van griep is het belangrijk oppervlakken goed schoon te maken. Virussen en bacteriën kunnen dagenlang overleven en zo lopen jij en je gezien risico om ziek te worden.

Hygiënische doekjes zijn een goede manier om oppervlakten grondig schoon te maken, maar dan moet je ze wel op de juiste manier gebruiken. Anders is al jouw harde schoonmaakwerk helaas voor niets geweest. Hoe je hygiënische doekjes op de juiste manier gebruikt ontdek je hieronder:

1. Gebruik hygiënische doekjes niet voor jezelf

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is nog steeds de moeite waard om te vermelden: gebruik geen desinfecterende doekjes om je handen of de toet van je kleintje schoon te maken. De chemicaliën in de doekjes zijn bedoeld om harde en zachte oppervlakken te reinigen, niet de menselijke huid. Bovendien kunnen ze allergische reacties op de huid veroorzaken, zoals jeuk of irritatie.

2. Controleer de houdbaarheid

Hygiënische doekjes blijven niet onbeperkt houdbaar. Na ongeveer 2 jaar beginnen de doekjes hun hygiënische werking te verliezen. Er staat geen houdbaarheidsdatum op het pak maar in de meeste gevallen wel de fabricagedatum. Kijk dus even op de verpakking voordat je begint met schoonmaken.

Meer handige tips om hygiënische doekjes op je juiste manier te gebruiken vind je op de volgende pagina:

error: Content is protected