Huis en Tuin

De geniale reden waarom je ijsblokjes in de droger zou moeten doen

Maar hoe kan het nu dat een paar ijsblokjes in de droger je was strijken? Nou, de droger verandert door het toevoegen van ijs in een stomerij. De ijsblokjes smelten door de hitte van de droger en het wordt heet genoeg dat er stoom vormt. De stoom zorgt ervoor dat je kleding wordt ‘gestreken’ en kreukvrij uit de droger komt. Is dat niet slim bedacht?

ijsblokjes droger

Advies van een ervaringsdeskundige

Uiteraard hebben wij deze tip uitgeprobeerd. Hoewel dit een handige tip is, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt niet dat je kleding nat uit de droger komt. Dus zorg ervoor dat je niet teveel ijsblokjes in de droger doet. Twee tot drie ijsblokjes zouden voldoende moeten zijn.

We raden ook aan de droger niet te vol te stoppen. Om de ijsblokjes droger tip te laten slagen, moet de hoeveelheid wasgoed vrij klein zijn. Probeer het eens uit met slechts een paar kledingstukken en kies voor dunnere materialen, zoals blouses of overhemden. Deze tip  is dus niet zozeer een methode om je hele garderobe in één keer te ‘strijken’, maar meer een speciale behandeling voor een favoriet kledingstuk dat je absoluut kreukvrij wilt hebben.

Als je ervoor wilt zorgen dat je kleding na de stoom behandeling kreukvrij blijft, hang je kleding dan direct op een hanger nadat je het uit de droger hebt gehaald. En probeer de kleding niet direct op te vouwen. Door de stoom zijn de vezels in je kleding nog wat zachter en dus extra vatbaar voor kreukels en lijnen.

Deze ijsblokjes droger tip is perfect als je haast hebt, druk bent of als je een hekel hebt aan strijken.

Vergeet deze tip niet te delen met iedereen die ook zo’n hekel heeft aan strijken! Ze zullen je enorm dankbaar zijn.

error: Content is protected