Gezondheid

Is je pijn op de borst een hartaanval of paniekaanval?

hartaanval of paniekaanval

Als het gaat om pijn op de borst moet je geen risico’s nemen. Daarom is het handig om te weten hoe je het verschil herkent tussen een paniekaanval en een hartaanval, plus waar je op moet letten en wanneer je medische hulp moet zoeken.

Heb ik een hartaanval of paniekaanval? Om je te helpen vind je hieronder 5 vragen die je jezelf moet stellen als je pijn op de borst hebt.

1. Waar zit de pijn?

Bij een hartaanval gaat pijn op de borst vaak gepaard met uitstralende pijn naar de rug, nek, kaak en arm. Vooral vrouwen ervaren de uitstralende pijn soms heviger dan de pijn op de borst zelf. Bij een paniekaanval is de pijn op de borst vaak het gevolg van spierkrampen in de borststreek zoals de slokdarm of je middenrif. De pijn straat in dit geval niet uit naar andere delen van het lichaam.

2. Hoe voelt de pijn?

De pijn van een hartaanval voelt meestal als een drukkende pijn. Alsof er een zware baksteen op de borst drukt. Je voelt deze pijn omdat je hart te weinig zuurstof krijgt. Als je te maken hebt met een paniekaanval voel je juist een scherpe stekende pijn, vaak op één plek.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected