Huis en Tuin

Koelkast schoonmaken? Zo gepiept met deze handige tips!

koelkast schoonmaken stappenplan

Hoe kan ik het beste mijn koelkast schoonmaken?

Hoe vaak maak jij de koelkast schoon? Waarschijnlijk veel minder vaak dan eigenlijk zou moeten. Misschien haal je wel eens af en toe een lapje over een plankje wanneer er iets is gaan lekken maar voor veel mensen zal het daar toch echt bij blijven. Toch is het heel belangrijk de koelkast zo nu en dan eens goed te reinigen. Het is immers de plek waar je eten bewaard en een voedselvergiftiging heb je snel te pakken.

Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt en delen de beste tips hoe je snel en grondig de koelkast schoonmaakt.

Hoe vaak?

Het is voldoende om de koelkast eens in de drie maanden goed schoon te maken. Zo voorkom je dat schadelijke bacteriën en schimmel zich thuis gaan voelen in de koelkast en verklein je de kans op voedselvergiftiging aanzienlijk. Er zijn natuurlijk gevallen wanneer het slim is om de koelkast vaker schoon te maken. Is er bijvoorbeeld rouwe kip gaan lekken in de koelkast? Maak deze dan gelijk goed schoon en wacht hier niet mee. De salmonella bacterie wil je niet in de buurt van je andere voedsel hebben.

Lees verder op de volgende pagina voor het handige stappenplan:

error: Content is protected