Lifestyle

13 Fouten die je niet langer met je lichaamstaal moet maken

Lichaamstaal fouten verbeteren

Lichaamstaal fouten kan je heel gemakkelijk zelf verbeteren

Iedereen wil natuurlijk een goede indruk maken. Mensen beoordelen een ander (helaas) vooral op het uiterlijk. In de eerste 8 seconden van een ontmoeting wordt al voor een groot deel bepaald wat iemand van je vindt. Daarnaast vindt 10% van onze communicatie via gezichtsuitdrukkingen, handgebaren en andere lichaamstaal plaats.

Het is dus van groot belang om bewust te zijn van je lichaamshouding en wat je hiermee uitstraalt. Je kan hier veel voordeel mee doen in bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, belangrijke meeting of een eerste date.

1. Armen over elkaar

Wanneer je met je armen over elkaar zit doe je dit misschien onbewust, gewoon omdat je het een fijne houding vindt. Of je doet het bewust, omdat je denk dat je zo stoer en zelfverzekerd overkomt. Dit is helaas niet waar. Het kruisen van de armen wordt gezien als afstandelijk en onzeker. Je schermt jezelf namelijk af van de ander. Neem liever een open houding aan door je armen langs het lichaam te houden.

2. Recht op

Schouders naar achter, borst vooruit! Niet recht op staan en zitten is één van de meest voorkomende fouten die mensen maken als het op lichaamstaal aankomt. Voor velen is het een gewoonte om lekker onderuit gezakt in een vergadering plaats te nemen alsof ze thuis op de bank ploffen. Wil je een goede indruk maken, zit dan recht op. Zo kom je zelfverzekerd en actief over.

De volgende 11 lichaamstaal fouten vind je op de volgende pagina:

error: Content is protected