Lifestyle

13 Fouten die je niet langer met je lichaamstaal moet maken

3. Handdruk

Je komt binnen bij die belangrijke klant en je geeft elkaar direct een hand. In deze paar seconden kan een deal compleet mislukken. Een slappe handdruk wordt vaak gezien als onbetrouwbaar. Een natte hand is vanzelfsprekend zenuwachtig en niet zeker van zijn zaak. Een te stevige handdruk is ook niet goed, je wil de ander geen pijn doen. Lekker begin van een ontmoeting zou dat zijn..

Hoe weet je of je een goede handdruk geeft? Je kan dit het beste oefenen met een vriend(in). Geef elkaar eens een hand en vraag wat die ander er van vindt. Knijp je misschien te hard of flapt je pols alle kanten op? Dan weet je nu waar je op moet letten.

4. Oogcontact

Dit is waarschijnlijk één van de moeilijkste dingen om jezelf te leren wanneer je dit niet van nature doet: oogcontact maken. Je wil ook niet geforceerd zonder te knipperen iemand minuten lang aanstaren want dat is gewoon eng. Vind een balans, het belangrijkste is dat je oogcontact maakt op momenten dat de ander op jou reageert, iets belangrijkst vertelt of jij een punt wil maken.

5. Tik Tak

Heb je haast? Het is niet fijn met iemand te praten die constant op zijn telefoon of horloge kijkt. Voor heel veel mensen is dit een gewoonte waar ze maar moeilijk mee kunnen stoppen. Je gesprekspartner zal het gevoel krijgen dat je wat beters te doen hebt dan het hem/haar praten. Niet meer doen dus!

Lees snel verder op de volgende pagina.

error: Content is protected