Lifestyle

Met dit recept maak je zelf een pumpkin spice latte

pumpkin spice latte recept

Ze zijn inmiddels onlosmakelijk aan de herfst gekoppeld, een heerlijke warme pumpkin spice latte. In Amerika is deze herfst koffie al heel wat jaren enorm populair. Nu Starbucks ook in ons land deze koffie aanbiedt blijkt hij ook hier goed in de smaak te vallen.

Het recept van de pumpkin spice latte is gebaseerd op dat van een traditionele pumpkin pie. Het kruidenmengsel dat gebruikt wordt komt eigenlijk helemaal overeen. Wil je zelf thuis ook eens zo’n lekkere herfst koffie maken? Nou dan hebben wij 2 recepten voor je. De eerste is de makkelijkste manier om zelf een pumpkin spice latte te maken. De tweede kost wat meer tijd maar is dit zeker waard want je hebt nog nooit zo’n lekkere koffie geproefd!

Het makkelijkste pumpkin spice latte recept

Dit heb je nodig:

 1. Verwarm de melk zonder schuim te creëren in een pannetje. Doe hier de pompoen puree en pumpkin spice kruiden bij. Goed roeren tot alles mooi gemengd is. Pompoen pure en de kantenklare kruidenmix kan je in bepaalde winkels kopen. Kan je geen pompoen puree vinden? Pssst niet doorvertellen maar biologische pompoen babyvoeding werkt ook perfect.
 2. Verwarm een hoog glas of gezellige mok door deze even onder de warme kraan te houden.
 3. Doe een scheutje pumpkin spice koffiesiroop in de mok (hoe meer hoe zoeter je koffie) en zet nu een sterke espresso
 4. Schenk de melk bij de koffie in de mok.
 5. Afmaken met een lekkere toef slagroom en strooi er voor de mooi nog wat pumpkin spice kruidenmix overheen. Genieten maar!

Wil je echt de ultieme pumpkin spice latte maken? Maak dan ook de pompoen puree en de kruiden mix zelf. Dit is makkelijker dan je denkt. Lees hieronder het recept voor de ultieme pumpkin spice latte.

Zo maak je pompoen puree

 1. Koop een mooie oranje pompoen en snij deze in blokjes van 2 bij 2 cm. Je kan ook voorgesneden pompoen vinden in de winkel.
 2. Rooster de pompoenblokjes 40 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Prik de blokjes met een vork om te zien of ze mooi zacht zijn geworden.
 3. Even laten afkoelen en vervolgens de pompoen blokjes pureren tot een mooie gladde massa.

Zo maak je zelf pumpkin spice kruidenmix

 • 7 tl kaneel
 • 4 tl gemberpoeder
 • 2 tl kruidnagel
 • 2 tl nootmuskaat
 • 1 tl piment
 • Een klein snufje zout voor een kleine kick in je koffie

Vermenigvuldig de hoeveelheden om een altijd een voorradje in huis te hebben.

error: Content is protected