Huis en Tuin

Makkelijke kamerplanten voor mensen zonder groene vingers

7 Kamerplanten die makkelijk te onderhouden zijn

Wanneer je niet gezegend bent met groene vingers maar wél graag groen in je huis hebt ben je vast op zoek naar een makkelijke kamerplant. Eentje die wel tegen een stootje kan en die zelfs na een paar weken van totale verwaarlozing nog tot leven te wekken is.

1. De cactus

makkelijke kamerplanten

Wanneer mensen denken aan makkelijke kamerplanten dan wordt de cactus als eerste genoemd. Dit is zeker niet onterecht! Als ze in de woestijn kunnen overleven moet het bij jou toch ook lukken? De cactus houdt van een lichte plek in huis en heeft maar af en toe een drupje water nodig. Vooral in de winter heeft een cactus zo goed als niets nodig.

2. Hedera of klimop

Ben je een liefhebber van hang- en klimplanten? Dan is deze makkelijk kamerplant iets voor jou. Leuk voor boven op de kast of in een hangend mandje. Klimop groeit erg snel en kan tegen een stootje. De klimop houdt niet van felle zon. Handige tip: hoe lichter de kleur van het blad, hoe meer licht de klimop nodig heeft.

makkelijke kamerplanten

3. Aloë Vera

De oude Egyptenaren noemden de deze plant al ‘de onsterfelijkheidsplant’. Dit komt niet alleen omdat deze stoere woestijnplant bijna niet dood te krijgen is maar ook door de genezende werking van het sap. De binnenkant van de bladeren heeft een desinfecterende werking en brengt verlichting bij brandwonden. Wil je een Aloë Vera plant om zeep helpen? Geef hem dan teveel water.

4. Sansevieria

Misschien ken je deze plant onder de naam Vrouwentong. De puntige bladeren moeten de ‘scherpe tong’ van een vrouw symboliseren… De Sansevieria is al meerdere keren uitgeroepen tot studentenplant van het jaar. Om deze titel te winnen worden de planten blootgesteld aan enorme verwaarlozing. Vooral warmte en zon doen deze kamerplant niet zo snel de das om. Daarnaast kan hij makkelijk een maand zonder water!

makkelijke kamerplanten

5. De drakenbloedboom

Deze plant heeft een enorm indrukwekkende naam maar is erg makkelijk in de omgang. In het wild vind je deze plant in de onderlaag van het woud waardoor hij ook in huis weinig zonlicht nodig heeft. Tegenwoordig vind je deze typische kantoorplant in veel bedrijven op de werkvloer. De extra zuurstof die deze kantoorplanten produceren is namelijk enorm goed voor het hard werkende personeel.

6. Vetplantjes

Vetplantjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. De meeste soorten houden van een licht plekje in huis maar doen het ook goed in de schaduw. Verder hebben ze bijna niets nodig. ‘Liefdevol verwaarlozen’ is zelfs de beste aanpak om deze makkelijke plantjes gelukkig te houden.

7. Graslelie

Deze sterke plant wordt ook wel de studentenplant of de herkansingsplant genoemd. Je herkent hem aan de groen met gele bladeren. Een graslelie heeft weinig verzorging nodig. Zon of schaduw het maakt niet uit. Het liefst heeft de graslelie een keer in de week water maar mocht je hem een keer vergeten dan is dit niet gelijk een probleem. Deze makkelijke kamerplant heeft nog een mooie eigenschap, hij zuivert de lucht!

graslelie gezonde kamerplant

Welke van deze makkelijke kamerplanten ga jij vandaag nog bij het tuincentrum halen?

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tips of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected