Gezondheid

9 Gewoontes waarvan de tandarts wil dat je er vandaag nog mee stopt

tandarts

De 9 grootste boosdoeners voor je gebit en een slechte mondgezondheid

Een goede mondgezondheid is belangrijk. Twee keer per dag poetsen, niet te veel suiker eten en ieder half jaar naar de tandarts. Je verzorgd je gebit natuurlijk altijd goed, maar laten we eerlijk zijn – hoe vaak flos jij echt? Juist, te weinig. En dit zeg je waarschijnlijk ook niet tegen je tandarts wanneer zij of hij er naar vraagt. Zo zijn er nog veel meer dingen die slecht zijn voor je mondgezondheid. Doe je gebit een plezier en stop daarom vandaag nog met de volgende 9 dingen.

1. Liegen over je flosgewoontes

Je tandarts ziet gelijk of jij wel of niet genoeg flost. Wanneer je last hebt van bloedend tandvlees is dit vaak een teken dat je te weinig flost. Vertel je tandarts daarom altijd eerlijk dat je te weinig flost of dat je niet weet hoe je goed hoort te flossen. Je tandarts helpt je graag met tips en trics om je gebit in top conditie te houden.

2. Citroen water drinken

Jij denkt vast gezond bezig te zijn door je frisdranken te vervangen door water met citroen. Helaas moeten we je teleurstellen. Water met citroen is inderdaad een stuk gezonder dan frisdrank omdat er geen suiker, zoetstoffen en andere rare toevoegingen inzetten. Maar voor je tanden is citroenwater even slecht als frisdrank. De zuren van de citroen kunnen je glazuur aantasten waardoor je gaatjes krijgt. Wil je je gebit een plezier doen? Kies dan voor gemberwater.

Lees verder op de volgende pagina.

error: Content is protected