Huishouden

Ongezonde Hondenrassen: 10 honden die je volgens de dierenarts beter niet kan kopen

Ongezonde Hondenrassen

In de ogen van hun baasjes zijn honden vaak helemaal perfect. Maar helaas zijn niet alle hondenrassen gezond. Om bepaalde uiterlijke kenmerken van rassen perfect te krijgen wordt soms de gezondheid van de hond vergeten. Zo’n korte snuit is bijvoorbeeld schattig, maar ademen wordt zo wel erg lastig.

Niemand wil natuurlijk een huisdier dat ziek is of zich ellendig voelt. Je keuze voor een huisdier is belangrijk. Want hoe minder populair een ras wordt, hoe minder ‘slechte’ fokkers er zullen zijn. Trouwens, er zijn ook nog genoeg honden in asiels die een mandje zoeken.

Inmiddels wordt wel strenger toegezien op de fok van bepaalde hondenrassen. Maar we zijn er nog lang niet. Wil je dolgraag een rashond? Doe dan eerst goed onderzoek. Deze 10 honden kan je volgens de dierenarts beter niet kopen.

10. Boxer

Boxers zijn een energiek ras. Ze zijn speels en springen graag. Maar boxers hebben vaak een slechte rug en slechte heupen en zijn vatbaar voor hartaandoeningen. Ze hebben daarnaast ook een redelijk korte snuit waardoor ze snel buiten adem raken. Dit is geen goede combinatie met hun energieke en vrolijke karakter. Boxers worden vaak niet ouder dan 10 jaar.

Lees verder op de volgende pagina voor de rest van deze top 10:

error: Content is protected