Huis en Tuin

Oven schoonmaken met citroen, zo doe je dat!

oven schoonmaken citroen

Is jouw oven toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Wanneer je vaak de oven gebruikt is het verstandig deze eens in de drie maanden goed te reinigen. Wist je dat je een aangekoekte oven kan schoonmaken met citroen. Dit is super handig want het heeft veel voordelen. Zo blijven schadelijke schoonmaakmiddelen ver uit de buurt van je eten en ruikt de oven na het schoonmaken heerlijk fris naar citroen. Hieronder vind je een handig stappen plan.

Stap 1: Kruimels verwijderen

Er blijven wel eens kruimels achter in de oven. Deze moet je eerst even opruimen. Als het droge kruimels zijn kan je hiervoor de stofzuiger gebruiken. We raden niet aan de stofzuiger erbij te pakken als er nog veel vet in de oven zit. Gebruik in dat geval een stuk keukenpapier.

Stap 2: Citroen snijden en oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij ondertussen de citroen in plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg de schijfjes citroen in een ovenschaal en vul deze met een laag water. Knijp nu even in de citroenschijven zodat het citroensap in het water terecht komt.

Stap 3: Stomen maar

Zet de ovenschaal nu een uur in de oven. De stoom van het verdampende water in combinatie met het zuur van de citroen zorgt ervoor dat aangekoekt vet en vuil losweekt.

Stap 4: De oven schoonmaken

Haal de ovenschaal uit de oven en geniet even van die heerlijk frisse geur die je tegemoet komt.  Gebruik nu een doek om de binnenkant van de oven schoon te maken. Als je hardnekkig vuil tegenkomt zoals zwarte aanslag of ingebrand vet, kan je het proces nog een keer herhalen om de oven helemaal goed te reinigen.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!


error: Content is protected