Lifestyle

Tips tegen pijnlijke oren door het dragen van een mondkapje

pijnlijke oren mondkapje

Er lijkt geen eind aan te komen; de ongemakken die 2020 met zich meebrengt. Zoals die mondkapjes, een kledingstuk waar we allemaal nog behoorlijk aan moeten wennen.

Als je dacht dat het dragen van een mondkapje eenvoudig was dan weet je inmiddels wel beter. Er komt een hele rij aan regels, trucjes en irritaties bij kijken. Brildragers krijgen te maken met beslagen brillenglazen, anderen van maskne en lang niet iedereen weet hoe mondkapjes moeten worden schoongemaakt. Maar er is nog een probleem waar we mee te maken krijgen: pijnlijke oren door het dragen van een mondkapje.

De meeste mondkapjes hebben aan weerszijde een elastiek. Deze doe je om je oren en op deze manier blijft het mondkapje netjes over je neus en mond zitten. Maar als je voor langere tijd een mondkapje draagt kan je te maken krijgen met pijnlijke oren. Gelukkig zijn ook hiervoor weer handige oplossingen bedacht. Wij delen onze 4 favorieten:

1. Special clip

Er zijn speciale clips op de markt om je de elastieken van een mondkapje achter je hoofd vast te maken. Zo zitten die elastiekjes niet meer om je oren en heb je er dus geen last van.

Maar als je een snelle oplossing zoekt voor het probleem, zoek dan even door een paar bureaulatjes. Want een paperclip kan pijnlijke oren door het dragen van een mondkapje ook verlichten. Gebruik de paperclip om de elastieken achter je hoofd vast te maken. Een paperclip is wel minder snel los te krijgen is dan een speciale clip voor een mondkapje en pas ook op je je haar..

2. Haarband of petje met knopen

pijnlijke oren mondkapje

Het enige wat je voor deze oplossing nodig hebt is een petje of haarband, naald en draad en twee knopen. Naai de knopen aan weerswijde aan de buitenkant van de pet of de haarband. De knopen moeten ongeveer boven je oren zitten. Als je nu de pet of de haarband draagt kan je de lusjes van het mondkapje om de knopen doen in plaats van om je oren. Et voila, een goed zitten mondkapje zonder dat je oren pijn doen.

3. Mondkapjes zonder elastiek

Er bestaan ook mondkapjes die geen elastiekjes hebben om achter je oren te doen maar dunne reepjes stof. Deze lusjes zijn breder waardoor ze minder knellen achter de oren en soms kan je ze afstellen op de gewenste lengte. Let wel op dat het mondkapje goed past, niet te los zit en je mond en neus volledig bedekt.

Een andere optie zijn mondkapjes die niet twee lussen hebben om achter je oren te doen maar twee lussen die over je achterhoofd langs lopen. Zo zit de druk op je achterhoofd waardoor het een stuk minder irriteert.

4. Het juiste kapsel

Voor iedereen met een haarlengte die deze truc toestaat is dit een snelle oplossing voor onderweg. Krijg je last van je oren maar moet je nog even door? Maak dan twee staartjes of knotjes in je haar. Je kan de elastieken van het mondkapje vervolgens om de staartjes of knotjes doen om het masker om te doen.

Als het elastiek van je mondkapje het toestaat kan je de lusjes zelfs om een hoge knot heen doen. Let weer op of het masker nog wel goed past en je neus en mond volledig bedekt.

error: Content is protected